Detalles

  • Últ. vez en línea: hace 11 horas
  • Ubicación: Türkiye
  • Contribution Points: 0 LV0
  • Rango:
  • Fecha de ingreso: agosto 12, 2022
Visto
365: Repeat the Year
A 0 usuarios les ha parecido útil esta reseña
por Arden
hace 14 días
24 of 24 episodios vistos
Visto 0
Global 5.0
Historia 5.0
Acting/Cast 7.0
Música 4.0
Volver a ver 1.0
This review may contain spoilers

Muhteşem başlayıp aşırı kötü olan bir dizi nasıl olabilir?

Beklentim: Dizi kesinlikle benim beklediğim gibi değildi. Benim aklımda daha çok geçmişe giden kişilerin hayatlarını konu alan bir dizi sanmıştım. Hayatlarında yaptıkları pişmanlıkları düzeltmeye çalışmaları, bunun sonuçları (kelebek etkisi) gibi şeyleri görürüz sandım ve bunları görseydim kesinlikle izlenebilir bir dizi ortaya çıkabilirdi.

İşleniş: Bu drama zamanda yolculuk konusu üzerine kurulu ama dizi ilerledikçe bilimkurgu konsepti sanki kayboluyor. Yani ilerleyen bölümlerde zaman yolculuğu ile ilgili bir dizi izlemiyorum da sanki katil kim konsepti bir dizi izliyormuşum gibi bir havası vardı. Dizideki bilimkurgu unsurları hiçbir zaman yeterince açıklanmadı. Sadece yılın bir dönemi uçurumdan atlıyorsun ve geçmiştesin! Şaka mısın? Başka bir şey yok mu? Bu kadar kolay mı? Daha fazla açıklamayı hak ediyoruz! Ayrıca karakter buna çabuk inandı veya geçmişe gittiklerinde bile bunu sorgulamadılar. Ben olsam merak ederdim. Kim etmez ki? Ama bu olayın üstünde bile durulmadı.

Dizinin başında beklentilerim çok yüksekti. Karakterlerin gizemli bir şekilde ölmeleri beklemediğim bir şeydi ve dizideki gizemi arttırdı. Zamanda yolculuk kurallarından birisi olduğunu, geçmişe gitmenin bedeli olarak ölümden kaçmaları gerektiğini düşündüm. Bilimkurgu ve hayatta kalma hikâyesi! Dizi birden gözümde büyümeye başladı. Sonra bir insanın öldürdüğü ortaya çıkınca üste bahsettiğim şey oldu. Birden zamanda yolculuk yerine katil kim dizisine döndü ve hayal kırıklığına uğradım. Dizide en nefret ettiğim şey ters köşe yapma takıntısıydı. 4 den fazla ters köşe koymaya çalışmışlar. Belki de daha fazla. Gerçekten takip etmedim. Hepsi de çok gereksiz ve kasıntıydı. Diziden soğuma nedenim tam olarak bu. Her karakterin yalan söylemesi veya "kötü" olması. ML ve FL hariç. 🤦🏽

Tempo diğer ortalama kore dizilerinden daha hızlıydı. Benim için gayet iyiydi ama yavaş tempoya alışmış kişiler için biraz hızlı olabilir. Olay örgüsünde yaşanan değişimler aşırı fazlaydı. Bir noktada "ters köşeler" için heyecanlanmayı ve merak etmeyi bıraktım, aksine hayal kırıklığına uğradım. Şaka yapmıyorum, ne zaman ters köşe alsam hayal kırıklığım artmaya başladı. Nasıl becerdiler bunu hâlâ bende anlamıyorum. Baya gayret etmiş olmaları gerek. Büyük bir başarı çünkü. İzlerken diziyi "pekala şimdi anladım" diyorum ve ardından başka bir "ters köşe" çıkıyor. Dakikada bir hikaye değişirken, olay örgüsünü çözmeye çalışmamızı beklemeleri tam delirmelik bir durum. Dizinin ortalarında düşünmeyi bıraktım. Son bölümlerde diziyi 2x alarak izledim ve yine de hiç dikkatimi çekmedi.
(Ters köşelere eleştirmeye kalksam nefretten küfürler etmeye başlardım. O yüzden bulaşmamak en iyisi)

Karakterler: Pekala, hoşuma giden noktalardan birisiydi, bazen. Ana karakter olmayan karakterin bile hikâyelerine yeterince ekran süresi ve zaman harcanmış. Taktir edilmesi bir durum. Bazı dizilerde yan karakterlere sadece ad koyup geçiyorlar. Tabii buna benzer dizilerde karakter hikayeleri önemli, aslında tebrik etmemem gerek ama başka tebrik edecek bir yan bulamadım. Birde dizide ML ve FL dışında sevilesi bir karakter yok. Olsa bile birkaç bölüm sonra karakterin sırrı açığa çıkınca nefret ediyorsunuz. Karaktere bağlanmak aşırı zordu. Karakterlerin bazılarının yaptığı şeyler için o arka plan hikayeleri anlaşılabilir şeylerdi. Bazıların ki de aşırı saçmaydı.

Genel olarak, benim hoşuma gitmeyen olay örgüsü, hareketli bir dizi. Burada bu kadar gömdüğüme bakmayın. İzlerken keyif aldım. Dizi anlık bir keyif gibi. İzlerken güzel, dizi bitince ne oluyor amk modundaydım. Bana keyif veren anlar yaşattığı için bu kadar puan verdim. O seri katil çıkmadan önce gayet güzel bir zamanda yolculuk hikayesiydi. Ve o ters köşeler. Cidden kimin fikri ise güzelim konseptin içine etmişler.

Leer más

¿Te ha parecido útil esta reseña?